Ronald McDonald vakantiehuis

Kindervallei, Limburg
20210928_135617
Als je een kind met aangeboren reuzenmoedervlekken krijgt, heeft dat impact. Niet alleen op jezelf, maar het heeft ook impact op de relatie met je partner. Broertjes en/of zusjes kunnen het moeilijk hebben. Als er behandelingen plaatsvinden, al dan niet met complicaties, wordt het door veel ouders een zware periode genoemd. Hoe kun je tot rust komen en weer opladen?

Bezoek Ronald McDonald vakantiehuis

Afgelopen weekend ben ik namens NNN op bezoek geweest bij de Kindervallei (Limburg), een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit is speciaal voor mensen die tot rust willen komen tijdens of na intensieve zorg van hun kind. Had ik dit maar gekend! Goed om dit onder jullie aandacht te brengen.  Een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een mooie plek aan, waar je even tot rust kunt komen!

Als ik terugblik op mijn eigen ervaring ken ik de onzekerheden en uitputting maar al te goed! Toen mijn zoon in 1998 geboren werd gingen we vol goede moed het operatietraject in. Het was heel spannend. Ons gave mannetje kwam er gezwollen en vol hechtingen uit. Zijn oudere zus was bij de buren of oma, wij in het AMC. Drie operaties verder (in drie maanden tijd) waren er complicaties, waaronder onbegrepen en niet gediagnosticeerde neurologische complicaties. Als hij niet ziek was, dan kreeg zijn zus oorontsteking. Toeval? We liepen op onze tenen. Uiteindelijk, 13 jaar later, werd hij ongeneeslijk ziek. Ik vond het lastig om een goede vakantiebestemming te vinden, terwijl we dat heel hard nodig hadden.

Nicole van Zanten is de assistent manager van gasten bij de Kindervallei en leidde ons rond. Ze vertelde ons hoe ze ziet dat ouders zo druk waren geweest dat ze uit elkaar dreigden te groeien. Een vakantie bij de Kindervallei bracht ze weer dichter bij elkaar. Er logeren kinderen die altijd rekening moeten houden met hun broertje/zusje. Bij de Kindervallei kunnen ze onbezorgd spelen. Er is genoeg toezicht en hulp voor het zorg intensieve kind. Het gebouw komt een beetje sprookjesachtig over. Het is een ontwerp van een redelijk bekende architect Hundertwasser, vergelijkbaar met Gaudi door het gebruik van mozaïeken en natuurlijke vormen met veel groen. Er zijn veel speelplekken voor kinderen.

Een weekendje weg geeft je al de veerkracht om er thuis weer tegenaan te kunnen. ‘Dit hadden we veel eerder moeten doen’, hoort Nicole vaak. En tegen mij: ‘je hebt het te laat ontdekt!’ Omdat zorg al duur genoeg is, helpen sponsors, donateurs en vrijwilligers de overnachtingsprijs laag te houden. In het laagseizoen betaal je € 35 per appartement per nacht op basis van logies. Verblijf in het hoogseizoen bedraagt € 50 per nacht.

Voor meer informatie zie de website van Kindervallei.

Start typing and press Enter to search