Spreekbeurt

Vertellen over CMN op school
spreekbeurt
Voor een kind met een aandoening is het fijn als klasgenoten goed op de hoogte zijn. Hoe meer de klasgenoten weten hoe het echt zit, hoe beter ze er begrip voor kunnen opbrengen. Een spreekbeurt kan daarbij helpen.

Spreekbeurt basisschool

Hier vind je een download pakket voor een spreekbeurt. Het is beslist geen complete spreekbeurt, de bedoeling is dat je met deze informatie zelf een spreekbeurt samen kunt stellen.

Je hoeft niet alles te gebruiken als je dat niet wilt. Je kunt er bijvoorbeeld nog aan toe voegen wat je zelf van je reuzenmoedervlek vindt of hoe mensen er op reageren. Ook is een tekening bijgevoegd waarop je zelf in kunt kleuren of aan kunt geven waar jouw moedervlek zich bevindt.

Spreekbeurtpakket CMN. April 2008

Weet wat ik heb?

Vertel snel en makkelijk het verhaal van jouw aandoening. De website ‘Weet wat ik heb’ bevat informatie voor kinderen, ouders en leerkrachten als je iets wil vertellen of juist wilt weten over een aandoening. NNN heeft meegewerkt aan het project en op deze website informatie over de aandoening CMN op gezet.

Via de pagina ‘voor kinderen’ kom je op de pagina over de betreffende aandoening. Je kunt hieronder ook een handige pdf downloaden met de belangrijkste info op een rijtje.

Huid in de klas

Huid Nederland (voorheen Huidpatiënten Nederland, HPN) heeft samen met de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) een lespakket ontwikkeld voor leerlingen tussen de 8 en 12 jaar om kennis en inzicht te ontwikkelen met betrekking tot hun eigen huid en die van andere leerlingen. Dit pakket bevat veel informatie over huid die te gebruiken is als je een spreekbeurt wilt houden over CMN.

Je kunt er het volgende vinden:

  • Gratis downloads van de werkbladen voor groepen 5/6 en groepen 7/8 en het huidpaspoort.
  • Docentenhandleiding
  • Links naar video’s over de huid en huidaandoeningen die horen bij de opdrachten in de werkbladen.
  • Informatieve websites en spellen over de huid en huidaandoeningen.

website huid in de klas:

Start typing and press Enter to search