Leden informatiedag

Conferentie
nnninfodag
Sinds  1997 organiseren wij één keer per jaar een informatiedag/ledenconferentie. Hierin worden sprekers uitgenodigd om een presentatie of workshop te geven met als doel informatie te delen met de leden.

Onze informatiedagen zijn bedoeld voor onze leden (en directe familie). De dag is mede bedoeld om het onderlinge contact te bevorderen. Er is ruime gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Dit evenement is gratis voor leden. Niet-leden wordt gevraagd lid te worden. Het lidmaatschap kort €25 per jaar en kan elk moment opgezegd worden. Vaak wordt lidmaatschap vergoed door de ziektekosten verzekering.

Scroll naar beneden voor verslag van eerdere NNN informatiedagen.

NNN informatiedag 2023

Zaterdag 4 november 2023 vindt de NNN informatiedag plaats in Cultuur en Congrescentrum Antropia in Driebergen. In 2022 heeft de informatiedag hier ook plaats gevonden. Deze locatie ligt volop in het groen op eigen bosgebied. Antropia ligt op zo’n 500 meter van A12 afslag 20 Driebergen/Zeist en slechts enkele minuten lopen van NS-station Driebergen-Zeist.

Wij hebben een afwisselend programma samengesteld. In de ochtend en middag zullen er presentaties gegeven worden. Later in de middag is er ruimte om ervaringen uit te wisselen tijdens een workshop. De gehele dag kunnen kinderen meedoen aan een creatieve workshop, waar ook volwassenen elk moment bij aan kunnenschuiven.

Presentaties 2023

  • Drs. Claire van Eijsden, dermatoloog, of dr. Anne Fledderus legt uit hoe de huidige richtlijn congenitale melanocytaire naevus eruit ziet. Het komend jaar gaat er een herziening komen. Welke aanpassingen kunnen wij verwachten?
  • Drs. Anne Zirar-Vroegindeweij, psycholoog, zal tijdens haar presentatie kort ingaan op de impact van het hebben van aangeboren moedervlekken voor kind en gezin. Tevens zal zij stilstaan bij manieren waarop ouders en de omgeving het acceptatieproces en zelfvertrouwen bij kinderen positief kunnen beïnvloeden. Ook zal er kort aandacht besteed worden aan procedureel comfort bij medische procedures waarmee kinderen met aangeboren moedervlekken te maken kunnen krijgen.
  • Tessa Schiethart: coach en ervaringsdeskundige, zal haar ervaringen met haar uiterlijk en acceptatie met ons delen en vertellen over de diepe relatie die zij heeft met de huid, schoonheid en zichtbaarheid.
  • Algemene Leden Vergadering met verslag van activiteiten in 2022. Zie hiervoor de jaarverslagen van 2022.

Workshops

  • Ans Oosterling is gedurende de hele dag aanwezig met creatieve activiteiten waar kinderen van alle leeftijden en volwassenen aan mee kunnen doen.

Voorlopig programma 4 november 2023

09:30 ontvangst
10:00 Drs. Claire van Eijsden of Anne Fledderus – Herziening richtlijn CMN
11:00 pauze
11:30 Drs. Anne Vroegindeweij – Impact van aangeboren moedervlekken voor kind en gezin
12:15 Tessa Schiethart – Zien en gezien worden
13:00 lunch
14:00 Algemene Ledenvergadering
14:45 pauze
15:15 Workshop programma volgt / Eigen invulling (boswandeling, creatieve workshop)
17:00 Borrel in grote tuinzaal
18:00 dinerbuffet

Overzicht NNN informatiedagen

Start typing and press Enter to search

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

This will close in 0 seconds