Over NNN

Sinds 1997
banners
Nevus Netwerk Nederland (NNN) is een organisatie van en voor mensen met congenitale melanocytaire nevi (afgekort CMN) en/of neurocutane melanosis (ophoping van pigmentcellen in de hersenvliezen en op het ruggenmerg, afgekort NCM), voor hun familieleden en/of voor hun directe omgeving.

Sinds 1997

Oktober 1996 was er een bijeenkomst bij de Stichting Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIPP) in Amsterdam. Daar werd naar aanleiding van een krantenartikel voorlichting gegeven over aangeboren reuzenmoedervlekken.

Tijdens deze drukbezochte avond ontstond het idee om een vereniging op te richten. Begin 1997 was het zover, Nevus Netwerk Nederland – vereniging voor mensen met aangeboren reuzenmoedervlekken, hun familieleden en direct betrokkenen – was een feit.

Inmiddels zijn we verder. Er is veel veranderd in die afgelopen jaren. Internet was ton in opkomst, inmiddels ‘algemeen goed’. Met een druk op de knop stroomt informatie je huiskamer binnen, waarbij juist en onjuist, recente of verouderde informatie soms moeilijk te onderscheiden is. NNN wil voorzien in juiste en up-to-date informatie.

In onze organisatie zijn levenservaringen vertegenwoordigd in alle generaties. NNN brengt de ervaringen samen.

Daarnaast komt NNN op voor het belang van haar leden. Zij bevordert (wetenschappelijk) onderzoek ten aanzien van CMN, de oorzaken en de behandeling en begeleiding daarvan.

Wij hopen nog vele jaren van betekenis te zijn.

Start typing and press Enter to search

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Dit zal sluiten in 0 seconden