dr. N.A. Kukutsch

Dermatoloog

dr. N.A. Kukutsch, dermatoloog

Nicole Kukutsch, geboren 1968 in Lippstadt (Duitsland), studeerde geneeskunde aan de universiteit Bochum (Duitsland) en Hamburg (Duitsland). Tijdens haar studie deed zij dermatologisch wetenschappelijk onderzoek (augustus en september 1991) bij Prof. Maibach aan de UCSF San Francisco (VS). Ze promoveerde aan de universiteit Hamburg bij Prof. dr. dr. Ring met het thema “kritische analyse en beoordeling van alternatieve geneeskunde bij atopische aandoeningen”.
kukutsch

In het kader van haar medische opleiding deed zij enkele buitenlandse stages: dermatologie aan de universiteit Edinburgh (Schotland), interne geneeskunde aan de Lukasklinik Arlesheim – antroposofische oncologische zorg (Zwitserland), heelkunde aan de Ruhuna universiteit Galle (Sri Lanka). In 1994 volgde zij de cursus en verkreeg het diploma voor tropengeneeskunde en medische parasitologie aan het Bernhard-Nocht-Institut in Hamburg. Tussen 1995 en 2000 werkte mevrouw Kukutsch als arts –assistent in opleiding dermatologie op de afdeling huidziekten aan de universiteit Erlangen (Duitsland) met speerpunt melanoom. Voor een postdoctorale functie vertrok zij twee jaar (1997 en 1998) naar Oxford (Engeland). Het basisimmunologisch gerichte onderzoek betrof de migratie van dendritische cellen en hun interactie met T-cellen. Sinds 2001 werkt Nicole Kukutsch als staflid op de afdeling huidziekten. Haar speciale aandachtsgebieden, waarop zij ook klinisch onderzoek verricht, zijn patiënten met melanoom, atypische moedervlekken en de dermatoscopie.

Verder is zij lid van de Nederlandse Melanoom werkgroep. Sinds 2005 verzorgt zij samen met haar collega Prof. W. Bergman nascholingen voor dermatoscopie voor arts-assistenten in opleiding voor dermatologie en de postacademische scholingen voor de eerste en tweede lijn. Als klinisch werkend staflid houdt zij zich ook bezig met de algemene dermatologie en begeleid gezien haar brede dermatochirurgische opleiding in Duitsland de arts-assistenten bij de kleine ingrepen.

Start typing and press Enter to search