Europees dermatologie congres

7-10 september 2022
eadvcongres
Het Europees congres voor Dermatologie en Venerologie (EADV) vindt eens in de twee jaar plaats. Meer dan 600 sprekers in meer dan 170 sessies, zullen de nieuwste ontwikkelingen in de patiëntenzorg delen. NNN gaat hierin een rol vervullen!

7-10 september 2022, Milaan

Al jaren wordt geprobeerd om op medische dermatologie congressen een rol te geven aan patiëntenorganisaties. Dit lukt steeds beter! Zo wordt dit jaar wordt voor het eerst een vertegenwoordiger gevraagd om deel te nemen aan een paneldiscussie. Hiervoor is Marjolein gevraagd. De paneldiscussie gaat over samen beslissen bij behandelingen. Tegenwoordig weten we dat het beter is als een behandeling past bij het leven van de patiënt. Dit heet ‘samen beslissen’ en heeft een aantal duidelijke voordelen:

  1. De patiënt ervaart meer grip op wat hem/haar overkomt.
  2. De patiënt heeft daardoor minder kans op spijt achteraf over de beslissing.
  3. De patiënt kan de behandeling vaker beter verdragen.

Bij het congres is een ‘patient village’  waar gesprekken gevoerd kunnen worden met bezoekers en materialen uitgedeeld kunnen. Tegelijkertijd zal Global Skin (de internationale organisatie voor mensen met huidaandoeningen) diverse bijeenkomsten organiseren waar we onze ervaringen zullen delen. Marjolein geeft een pitch om succesvolle activiteiten van NNN te delen.

NNN in Nederland, Naevus Global internationaal – maar vooral Congenitale Melanocytaire Naevi komen steeds meer onder de aandacht!

Start typing and press Enter to search