Leden informatiedag

8 oktober 2022 Antropia
20221008_142839a
De NNN informatiedag 2022 was dit jaar bij cultuur- en congrescentrum Antropia in Driebergen. Antropia ligt prachtig in het bos en bood ons een mooie ruimte om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en presentaties te zien.

Programma informatiedag

Er was een afwisselend programma. In de ochtend zijn er presentaties gegeven door Dr. Marije van Dalen, gepromoveerd psycholoog aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, Dr. Mieke Pleumeekers, plastisch chirurg bij het Erasmus Universitair Medisch Centrum en Thirsa Leijssenaar met een presentatie over haar ervaringen van opgroeien met CMN.

Johannes Verheijden heeft een workshop gegeven met aandacht voor ervaringen tijdens verschillende fases van een leven met CMN (geboorte/diagnose, behandeling, dagelijkse leven met CMN, complicaties, enz.). Aanwezigen kregen en boekje met ervaringsverhalen. Het boekje kun je hier inzien. Het is te krijgen

Gedurende de hele dag was Ans Oosterling aanwezig met creatieve activiteiten waar kinderen van alle leeftijden en volwassenen aan mee kunnen doen.

Deze dag vond de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats.

Hieronder foto’s van de dag en een kort verslag van de presentaties met video opnames van de gehele presentaties. De presentaties zijn alleen zichtbaar voor leden. Ben je nog geen lid? Meld je hier aan.

Kun je als lid nog niet inloggen op de website? Registreer je hier met het e-mail adres waarmee de contributie betaald is.

Foto album

congenitale nevus informatiedag 2022

congenitale nevus informatiedag 2022

Presentaties en workshops

Verslag presentatie Dr. Marije van Dalen

Dr. Marije van Dalen heeft met haar onderzoek gekeken of kinderen met een zichtbare aandoening meer psychologische problemen ervaren dan eenzelfde groep jongeren zonder zichtbare aandoening. Een vergelijkbaar onderzoek heeft zij gedaan naar ervaringen van ouders. Uit haar onderzoek kwam naar voren dat kinderen en jongeren met een zichtbare aandoening (in dit geval schisis of hemangioom) meer angst ervaren.

Video van de presentatie:

Deze content is alleen beschikbaar voor leden.

De presentatie:

Deze content is alleen beschikbaar voor leden.

Verslag presentatie Dr. Mieke Pleumeekers

Dr. Mieke Pleumeekers heeft een presentatie gegeven over het verwijderen van congenitale melanocytaire nevus, met aan dacht aan de classificering, te verwachten resultaten, verschillende technieken, de voor- en nadelen van elke techniek. Video van de presentatie wordt binnenkort zichtbaar.

Deze content is alleen beschikbaar voor leden.

Verslag presentatie Thirsa Leijssenaar

Thirsa Leijssenaar heeft haar ervaringen gedeeld over haar moedervlek op haar arm. Thirsa Leijssenaar woont samen met haar ouders, broertje en zusje in een klein dorpje in de provincie Drenthe. Ze is 20 jaar, afgestudeerd als paraveterinair (dierenartsassistent) en studeert medische beeldvormige en radiotherapeutische technieken. Haar doel voor later is om uiteindelijk dierenarts te worden. Video van de presentatie:

Deze content is alleen beschikbaar voor leden.

Start typing and press Enter to search