Boeken over CMN

Van en voor mensen met CMN
prentenboeken

Engelstalige/anderstalige boeken voor mensen met CMN

God Made Me Perfect: Amayah’s Amazing Birthmark

Amayah is een tienjarig meisje met een wijnvlek. Ze doet elke dag make-up op uit angst dat haar klasgenoten haar zullen pesten. Op een dag stelt een nieuwe student met een unieke moedervlek (CMN) zich in voor haar klas en leert haar de kracht van eigenliefde en zelfvertrouwen. Uitgave 2020. Vanaf 7 jaar (groep 3).

Sometimes We Look Different, Paige Byrne

Dit boek is geschreven door een moeder van twee kinderen die slechts 1,5 jaar na elkaar zijn geboren. Haar tweede kind werd geboren met een grote CMN die een groot deel van haar gezicht bedekte. De parallellen van het krijgen van een kind zonder en daarna met een CMN inspireerden tot het maken van dit boek. Het doel van dit boek is om op een kindvriendelijke wijze zichtbare verschillen bespreekbaar te maken en wat je kunt doen als je iemand ziet die er anders uitziet dan jij. Uitgave 2019. Vanaf 5 jaar (kleuter).

At Least She Has a Pretty Face: Growing up with a Giant Congenital Nevus, by Lori Clay-Porter

De schrijfster van dit boek wil bijdrage leveren aan acceptatie van mensen die geboren zijn met een reuzen CMN of andere ongebruikelijke geboorteafwijkingen, handicaps of misvormingen van welke aard dan ook. Mensen zijn over het algemeen gefascineerd door anderen die anders zijn. ‘Ik leerde al heel vroeg om mededogen te hebben met de problemen van anderen en mijn eigen problemen te accepteren, en later in mijn leven besloot ik ten volle te leven en elke dag te waarderen. Ik leef een heel normaal leven. In feite leef ik een fantastisch leven met veel avonturen waarover ik geschreven heb ik mijn boek.’ Uitgave 2019. Leeftijd: middelbare school.

The SpottedGirlDiary (The SpottedGirlDiaries), Alyanna Renae’ Crim and Sols Write House

Dit boek gaat over een meisje met CMN. In haar boek beschrijft ze haar worstelingen met haar uiterlijk en hoe ze deze overwon. Uitgave 2019. Leeftijd: middelbare school.

The Mark She Kept: A Woman’s Journey to, Living her Purpose Courageously! Ferrin Roy

Hou je van jezelf? Kun je in een spiegel staren en glimlachen, ondanks dat er mensen zijn die vinden dat je je zou moeten schamen voor je unieke karakter? Nou, Ferrin heeft een onbreekbare spiegel gemaakt die durf, onderscheidend vermogen, vertrouwen en positieve zelfreflectie weerspiegelt. Als je in haar spiegel staart, zie je misschien alleen het voor de hand liggende ‘een moedervlek’, maar ze heeft onvergetelijke ervaringen overleefd die bedoeld waren om haar innerlijk te vernietigen. In dit boek deelt Ferrin authentieke ervaringen die ze tijdens haar kindertijd en volwassenheid heeft meegemaakt met haar moedervlek. Deze ervaringen zullen niet alleen het bewustzijn vergroten, maar je ook voorbereiden op een normaal leven in een oordelende wereld. Ferrin daagt jullie allemaal uit om: “Onthul je gezicht en hef je hoofd hoog op!” Je bent voornaam en mooi. Jouw uniciteit is misschien niet alledaags, maar dat alleen al maakt uw leven boeiender! Uitgave 2017. Leeftijd: middelbare school.

Desde mi piel, cómo aprendi a amar mis contelaciones, Alba Parejo

«Mijn moedervlekken en littekens zullen altijd bij me zijn.
Ze gaan niet weg zoals koorts of acne.
Ik kan ze niet verven zoals iemand die hun haar in kleuren verft.
En, het allerbelangrijkste: ik wil ze niet bedekken of verhullen.Laten we magie spelen met woorden.
Verander moedervlekken en littekens voor wat je maar wilt: vlekken, striae, wratten, cellulitis, kilo’s,… Wat je complex of je pijn ook is: van mijn huid is het mijn verhaal, maar ook van jou. ». Spaans. Uitgave 2020.

Boeken over complicaties met CMN

Shachar and Kuti, by Shachar EdryShachar uit Israel viert haar 10e verjaardag, maar ze viert dit niet alleen. Kuti viert feest met haar – de naam die zij verzint voor een van de vele schoonheidstekens die Shachars hele lichaam versieren. Het probleem met Kuti is dat ze zich in het hoofd van Sjachar bevindt, wat allerlei problemen veroorzaakt (NCM). “Soms wil ik haar vragen waarom ze mij heeft gekozen, of wat haar bij mij heeft gebracht, maar ik weet dat dat niet belangrijk is … omdat ze mij heeft uitgekozen, en nu is ze bij mij.” Daarom schreef Sjachar dit boek – een boek over liefde en acceptatie, voor jezelf en ook voor degenen die anders zijn. Uitgave 2018. Vanaf 8 jaar.
Dafnis, hij kwam hij ging, Marjolein S. van KesselEgodocument van Marjolein van Kessel, moeder van Dafnis die op 13 jarige leeftijd overleden is (juli 2012), na een half jaar ernstig ziek te zijn geweest. Marjolein van Kessel hield gedurende zijn ziekte een nieuwsbrief/dagboek bij. Deze heeft ze na zijn dood samen met mail wisselingen tot een boekje herschreven. Zo werd dit boek een herinneringsboek van 72 pagina s vooral voor Quinten en Janet, zijn broer en zus. Zij kunnen later hierin teruglezen wat Dafnis is overkomen, hoe zij toen geleefd hebben wat moeilijk was en waar zij steun uit hebben geput. Onder andere hun geloof in reïncarnatie en een leven na de dood. Uitgave 2012. Leeftijd: volwassen.

Start typing and press Enter to search

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Dit zal sluiten in 0 seconden