Midden en bovenbouw

basisschool
spreekbeurt
Voor een kind met een aandoening is het fijn als klasgenoten goed op de hoogte zijn. Hoe meer de klasgenoten weten hoe het echt zit, hoe beter ze er begrip voor kunnen opbrengen. Een spreekbeurt kan daarbij helpen.

Spreekbeurt pakket

Voor een kind met een aandoening is het fijn als klasgenoten goed op de hoogte zijn. Hoe meer de klasgenoten weten hoe het echt zit, hoe beter ze er begrip voor kunnen opbrengen. Een spreekbeurt kan daarbij helpen.

Hier vind je een download pakket voor een spreekbeurt. Het is beslist geen complete spreekbeurt, de bedoeling is dat je met deze informatie zelf een spreekbeurt samen kunt stellen.

Je hoeft niet alles te gebruiken als je dat niet wilt. Je kunt er bijvoorbeeld nog aan toe voegen wat je zelf van je reuzenmoedervlek vindt of hoe mensen er op reageren. Ook is een tekening bijgevoegd waarop je zelf in kunt kleuren of aan kunt geven waar jouw moedervlek zich bevindt.

Weet wat ik heb, mijn aandoening in de klas

Vertel snel en makkelijk het verhaal van jouw aandoening. De website ‘Weet wat ik heb’ bevat digitale voor kinderen, ouders en leerkrachten als je iets wil vertellen of juist wilt weten over een aandoening. Het is beeldmateriaal en kan getoond worden op het digibord. NNN heeft hieraan meegewerkt waardoor er informatie over de aandoening CMN op is gezet.

Via de pagina ‘voor kinderen’ kom je op de pagina over de betreffende aandoening. Je kunt hieronder ook een handige pdf downloaden met de belangrijkste informatie op een rijtje.

Lespakket van Huid Nederland

Huid Nederland (voorheen Huidpatiënten Nederland, HPN) heeft samen met de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) een lespakket over de huid ontwikkeld voor leerlingen tussen de 8 en 12 jaar. Dit pakket geeft veel informatie over huid. Dat is handig is als je een spreekbeurt wilt houden over aangeboren moedervlekken. Er is hiervoor een werkvel gemaakt. Leerkrachten kunnen een gratis leskoffer aanvragen om een project over huid te houden.

Op de website Huid in de klas kun je informatie downloaden zoals:

Brochures

Een brochure met handige tips over hoe om te gaan met reacties van anderen kun je hieronder vinden.

Boeken

Er zijn meerdere boeken die fijn zijn om te lezen. Ze staan op onze website bij het tabblad boeken. Het boek en film Wonder en het stripboek ‘de show begint’, springen eruit. ‘Wonder’ laat zien hoe een jongetje op school worstelt met een afwijkend uiterlijk. Het stripboek ‘de show begint’, geeft tips over de verschillende soorten reacties die je kunt krijgen en hoe je daarmee om kan gaan.

Start typing and press Enter to search

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Dit zal sluiten in 0 seconden