Prentenboeken

Ander uiterlijk
prentenboekhuid
Hieronder is een lijst van boeken samengesteld over omgaan met een ander uiterlijk of verhalen van mensen voor mensen met CMN.

Nederlandstalige boeken voor mensen met (vergelijkbare) huidafwijking

“Kom met jezelf naar buiten! Kijk mij! Ik heb allemaal vlekken, maar hebben we niet allemaal wel iets…?”

‘Een beer… met vlekken’ laat op speelse vrolijke wijze zien hoe jonge huidpatiëntjes om kunnen gaan met de impact van hun huidaandoening.

Vanaf 4 jr.

Bestellen: via lidmaatschap Huid Nederland

‘Wat heb jij op je gezicht? Iedereen heeft iets bijzonders

Belevenissen van een jongetje met een vlek op zijn gezicht die voor het eerst naar de basisschool gaat. Het boekje beschrijft opmerkingen van vriendjes en zijn zijn gevoelens. Uiteindelijk krijgt hij een bijzonder compliment van een bijzonder vriendinnetje.

Bestellen: via Nevus Netwerk Nederland

Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg.
Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken… Uitgave 2016. Vanaf 7 jaar (groep 3)

Bestellen

Start typing and press Enter to search