Zon bescherming

Verzorging van de huid
DCF 1.0
Kinderen met (reuzen) moedervlekken kunnen en moeten een normaal leven leiden. Ze hebben goede bescherming nodig tegen de zon hebben, maar het advies is hetzelfde als we zouden aanbevelen voor alle kinderen. Het is vooral belangrijk dat ze niet door de zon verbranden.

De belangrijkste zonnetips:

  • Als algemene regel: vermijd de zon. Draag goede kledingbescherming.
  • Blijf tijdens de heetste uren van de dag en in de heetste maanden van het jaar zoveel mogelijk uit de directe zon. Bijvoorbeeld door binnen of in de schaduw te blijven. De warmste uren van de dag zijn van 12.00 tot 15.00 uur. De warmste maanden van het jaar zijn april tot oktober. Dit betekent niet dat kinderen in de warme maanden tussen 12.00 en 15.00 uur niet naar buiten mogen, het betekent alleen dat ze waar mogelijk in de schaduw moeten blijven en geschikte kleding moeten dragen.
  • Goede kledingbescherming: zonnehoeden met een rand die de oren en de achterkant van de nek en het gezicht bedekt, zijn ideaal. Ook tops met lange mouwen en lange broekspijpen.
  • Gebruik tijdens warme periodes in de directe zon goede kledingbescherming en zonnebrandcrème als extra bescherming. De beste zonnebrandmiddelen bevatten een reflecterende barrière zoals titaniumdioxide. Kies een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF), en met een hoge UVA-bescherming (4 of 5 sterren, meestal op de achterkant van de fles). Zonnebrandcrème moet om de 2 uur worden opnieuw gesmeerd worden en vaker bij zwemmen of zweten.

Tips van KWF

UV index

Tip: in de buienradar app kun je een UV index vinden.

Start typing and press Enter to search

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Dit zal sluiten in 0 seconden