Meerdere algemene prentenboeken

Prentenboeken 0-7 jaar
prentenboeken
Er zijn heel veel prentenboeken geschreven over acceptatie en er anders uitzien. Hier enkele suggesties.

Algemene prentenboeken over anders zijn

Rikki, Guido van Genechten

Er bestaan dikke konijnen en dunne konijnen, slimme konijnen en domme konijnen, brave konijnen en stoute konijnen, jongens-konijnen en meisjes-konijnen. En allemaal hebben ze twee lange oren. Rikki ook, alleen … er is iets met zijn oor.

Vanaf 4 jr.

Bestellen

Hangoor, Dick Bruna

Er komt een nieuwe jongen bij nijntje in de klas. Hij heet daan, maar iedereen in de klas noemt hem ‘hangoor’, omdat zijn ene oor niet omhoog blijft staan.

Vanaf 4 jr.

Bestellen

Elmer, David Mckee

Elmer is anders. Elmer is een lappendeken van kleurtjes. De grijze olifanten houden allemaal van hem, maar hij begint zich al snel af te vragen hoe het zou zijn om precies hetzelfde te zijn als zij.

Vanaf 4 jr.

Bestellen

De mooiste vis van de zee, Marcus Pfister

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft – en later nog meer – vinden ze hem aardig. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn!

Vanaf 5 jr.

Bestellen

Wat Fijn Dat Wij Nu Vriendjes Zijn! Marianne Busser

Op een dag wordt er een koetje met vier gekleurde vlekken geboren: een rode, een blauwe, een groene en een gele. Omdat ze een beetje anders is, wil niemand met haar spelen. Het arme koetje voelt zich heel alleen en verdrietig. Tot ze op een dag een pauw tegenkomt. De pauw vindt haar juist heel lief en bijzonder. Zouden de andere dieren nu toch ook vriendjes willen worden met het kleurenkoetje? Een lief en leerzaam boekje voor peuters en kleuters over vriendschap en samen spelen!

Vanaf 5 jr.

Bestellen

Start typing and press Enter to search