My birthmark

Leesboek. Leeftijd: 4-9 jaar
my-birthmarkkl
‘Mijn moedervlek is een kinderboek opgedragen aan mijn prachtige dochter Samara die werd geboren met CMN-(congenitale melanocytaire naevus) een grote gepigmenteerde moedervlek aan de linkerkant van haar gezicht. Ik wilde iets hebben dat ze in haar eerste schooljaar kan delen, omdat ik weet dat kinderen nieuwsgierig zijn.

My birthmark

Ik probeerde haar leeftijdsgenoten en medekinderen te onderwijzen over deze zeldzame schoonheid die bestaat. Dit boek is opgedragen aan alle CMN-families. Opgroeien en anders ingedeeld worden is een van de moeilijkste dingen die een kind op school kan meemaken. Ik plaatste mezelf in de schoenen van mijn dochter en wilde gewoon de gemakkelijkste manier vinden om anderen te laten weten wat ze op haar gezicht heeft zonder te worden ondervraagd. Starende blikken geven je een ongemakkelijk gevoel, als ouder doet het pijn om sommige opmerkingen te horen. Ik wil de obsessie voor schoonheid uitroeien, het bestaat in alle vormen. Als we onze kinderen laten weten dat ze elkaar vanaf een jonge leeftijd moeten accepteren zoals ze zijn, zullen ze opgroeien met die mentaliteit van liefde en geliefd zijn, wat er ook gebeurt.
Aan al mijn CMN-families, jullie weten precies hoe dit voelt. Dit boek is bedoeld voor jonge lezers van 4-9 jaar, die duidelijk kunnen begrijpen dat “het maar een moedervlek is” en dat het oké is om anders te zijn. Dat zijn we allemaal op de een of andere manier. Je bent gemaakt om JEZELF te zijn Vriendelijkheid is een geschenk dat iedereen zich kan veroorloven.

Geschreven door Afeerah Bacchus. Uitgave 2023

Start typing and press Enter to search