Tips voor warmte

Ervaringen van leden
girls-1284419_640
Het warme weer is weer in Nederland en de zomervakantie komt er weer aan, wat voor velen een tripje naar een warm land betekent. De hitte die hierbij komt kijken kan voor sommigen een uitdaging zijn. Hoe kom je deze warmte wat makkelijker door met een grote moedervlek?

Hier zijn enkele tips verzameld

“Voor onze zoon hebben wij een koelhoofdkussen aangeschaft en tegenwoordig zie je van die koelmatjes voor honden in diverse maten (zijn niet zo prijzig als matten voor de mens met hetzelfde effect). Het is heel handig om deze onder een molton op het matras te leggen. Je raakt niet onderkoeld maar in een hittegolf is het minder warm.”

“Wij hebben geen ervaring met een koelmatje, maar met de AeroMoov Air Layer zijn we tot dusver erg tevreden. Nina lijkt het echt minder warm te hebben op warme(re) dagen nu we deze gebruiken in de auto.”

“Ik gebruik voor ons dochtertje bijna altijd bamboe rompers omdat ze zo zacht zijn én omdat de stof warmte reguleert. Daarnaast las ik laatst nog een fijn feitje: bamboe is ook nog eens vakantieproof, doordat de stof 97.5% van de UV-stralen tegenhoudt. Zo is je kindje dus goed beschermd tegen de zon.. Weet overigens niet of dit laatste voor álle bamboe kleding van toepassing is.”

“Veel hydrateren en water drinken. Dit werkt voor mij goed.”

“Ik douche vaker; om af te koelen, zeker voordat ik ga slapen. Ik gebruik ook natte handdoeken om af te koelen.”

“Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar wel over gelezen op de Amerikaanse facebook site. Ik geloof dat deze ouder haar kind veel binnen hield, en met airco en watersprays werkte in de zomer.”

“Ik zit in de hitte veel binnen of in de schaduw. Veel drinken is belangrijk, om dehydratie te voorkomen. De beste tijd om kinderen naar buiten te laten is vroeg in de ochtend of laat in de middag/avond, wanneer het niet op zijn heetst is.”

“Ik draag tijdens deze hitte een coolvest. Dat is een vest dat je in koud water legt, vervolgens wat uitknijpt (totdat ie niet meer drupt) en je aantrekt. Doordat het water verdampt hoef je zelf minder te zweten en geeft het verkoeling. Het merk wat ik gebruik is Hyperkewl. Maar ook Alpine Stars is goed. Ik kan met zo’n vest prima mijn werk in de thuiszorg doen en je bovenkleding wordt nauwelijks nat.”

“Belangrijke punten om het lichaam om te koelen zijn de voeten, polsen en nek. Zelf vind ik het verkoelend om even mijn polsen onder de koude kraan te doen. Ook je voeten in een lauw tot koud badje doen kan helpen bij oververhitting. In warme landen, zoals Marokko, drinken ze thee en andere warmen dranken om de lichaamstemperatuur te verhogen. Je lichaam past zich hierop aan door de lichaamstemperatuur te laten dalen, hierdoor koelt je lichaam af.”

Het belangrijkste is vooral om te genieten van het warme weer en om niet te vergeten te smeren!

Start typing and press Enter to search