Familieweekend

8 en 9 juni 2024 Arnhem
groepstayokay
Op 8 en 9 juni 2024 organiseerde NNN voor het derde jaar op rij een familieweekend. Een traditie is geboren! Dit keer troffen we elkaar in de bosrijke omgeving van de StayOkay in Arnhem.

Op zaterdag waren er allerlei activiteiten in de StayOkay; op zondag ging een deel van de groep naar de dierentuin. De andere deelnemers lieten zich van hun sportieve kant zien, met een uitdagende mountainbikerit!

Zaterdag: StayOkay

De zon scheen toen iets voor 15:00u de eerste NNN-leden aankwamen in de StayOkay. Er stond koffie, thee en limonade klaar met een heerlijk gebakje. Toch kostte het veel ouders veel moeite om samen wat te drinken. Er liep namelijk ook een heuse goochelaar rond! Op het terras konden kinderen prachtige glittertattoos laten zetten en zich laten schminken. Terwijl er steeds meer mooi versierde tijgers, leeuwen, hondjes en lieveheersbeestjes rondliepen, konden de volwassenen bijpraten.

Om 18 uur stond er een lekker Italiaans buffet klaar in het restaurant. Om 19 uur begon het avondprogramma, met een heuse bingoavond. Al snel hadden de eerste kinderen bingo. Ondertussen werd er door andere hard gehoopt op precies dat ene cijfertje. Gelukkig had iedereen aan het einde prijs. Na de bingo gingen de jongste deelnemers naar bed en namen anderen plaats aan de bar. Een groot deel van groep boog zich ondertussen over een ‘escape box’. Deze escape-room-op-locatie was dé manier om ook jongeren samen te brengen, plezier te hebben en met elkaar te praten.

Iedereen was blij dat er ook dit jaar weer voor een weekend (i.p.v. vroeger een familiedag) is gekozen. Het maakt het een stuk makkelijker te bereizen voor leden die van ver komen. Bovendien geeft het avondgedeelte meer tijd en ruimte om ervaringen te delen én te ontspannen. Eén moeder van kind met moedervlekken zei: “onze dochter noemt NNN haar tweede familie. He is zo goed voor haar om te zien dat er nog heel veel andere kinderen zijn met een reuzenmoedervlek”. Dat is precies de meerwaarde van dit evenement.

In onze #nevusfamily waren dit jaar alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd. Er waren kindjes van een jaar oud, veel kinderen in de basisschool leeftijd, jongeren, ouders, en ook opa’s en oma’s. ’s Bij de StayOkay waren 43 volwassenen en 33 kinderen (73 bleven overnachten).

Zondag: dierentuin en mountainbiken

De zondag begon met een lekker ontbijt. In het restaurant konden ook lunchpakketten worden gemaakt. Voor het zover was, maakten we nog een groepsfoto. Daarna werden de mountainbikes uitgedeeld aan de sportievelingen en vertrok de rest naar Burgers’ Zoo.

In deze mooie dierentuin sloten ook nog leden aan die niet bij de StayOkay waren. In totaal waren er 33 volwassenen en 25 kinderen bij dit onderdeel. Sommigen liepen op eigen gelegenheid door het park. Anderen leerden veel nieuwe dingen over het dierenrijk tijdens een rondleiding. Om 12:30u hebben we samen geluncht bij de grote speeltuin. Terwijl de kids klommen en de volwassenen bijpraatten, kwamen de eerste filmpjes van het mountainbiken binnen de groepsapp.

Het mountainbiken was een groot succes voor jong en oud. Op een uitdagend parcours zoefden XX volwassenen en XX kinderen 2,5 uur lang over de heuvels van Arnhem. Tot slot was er een welverdiend drankje op het terras van de StayOkay.

Reacties van leden

Zondagavond was iedereen weer thuis. We kijken terug op weer een zeer geslaagd familieweekend. Volgend jaar weer! Een paar reacties:

  • Wat hebben met z’n allen genoten van dit gezellige weekend. Bedankt voor de leuke activiteiten en gezelligheid. Voor de kids is het zo fijn om te ervaren dat ze niet de enige zijn. ~Klaartje
  • Supertoffe herinneringen gemaakt! Ontzettend dankbaar dat NNN er is. Doet ons zo goed om onze dochter met haar  nevusvriendinnen en -vrienden plezier te zien maken. Dat gevoel is goud waard. ~NNN-lid
  • Weer genoten en mooie herinneringen gemaakt. Bedankt allemaal en applaus voor het bestuur voor het regelen. Het was top; weer aan alles gedacht! ~Elina
  • We hebben het echt heel leuk gehad; leuke activiteiten en nieuwe vrienden. Volgend jaar weer klonk het al in de auto! Dank voor de organisatie. ~ Gerdi

Start typing and press Enter to search