Vier handen op een lege buik

Boek over rouw, 30 mei 2024
vierhanden
In dit boek komen 12 ouders aan het woord die een of meerdere kinderen hebben verloren. Zij beschrijven wat het verlies gedaan heeft met hun relatie. NNN-bestuurslid Marjolein van Kessel beschrijft in dit boek haar verhaal over haar zoon Dafnis, geboren met moedervlekken en op 13 jarige leeftijd overleden aan de neurologische complicaties.

Dafnis is in 1998 geboren met moedervlekken. Het waren vooral veel kleinere, satellieten. Dafnis was een enthousiast NNN-lid. Zijn moeder heeft altijd heel veel steun bij NNN gevonden. ‘Wij hebben zo’n beetje alle kanten van de aandoening meegemaakt: verwijder operaties,  onbegrepen neurologische complicaties (later herkend), tot hij in 2012 heel ziek werd en overleed.’ In dit boek heeft Marjolein beschreven wat de impact hiervan is geweest op haar relatie.

Stichting Rouwkost

NNN heeft goede contacten met Stichting Rouwkost, een organisatie die gespecialiseerd is in het bieden van begeleiding bij verlies en rouw. De stichting ontwikkelt materialen en werkt met toegewijde maatjes om ondersteuning te bieden aan degenen die het nodig hebben. Hun expertise staat ter beschikking van NNN-leden die mogelijk behoefte hebben aan ondersteuning in tijden van verlies.

Op 30 mei 2024 vindt de boekpresentatie plaats van ‘Vier handen op een lege buik‘, een boek dat is samengesteld met ervaringen om anderen te kunnen ondersteunen in hun rouwproces.

Start typing and press Enter to search