Global Skin

Wereldwijde overkoepelende huidorganisatie
iadpo-logo

Global skin, ook bekend als ’the International Alliance of Dermatology Patient Organisations’ (IADPO), is een unieke wereldwijde samenwerkingsorganisatie die patiëntenorganisaties helpt om het leven van dermatologische patiënten wereldwijd te verbeteren. De non-profitorganisatie, gevestigd in Canada, is gericht op drie pijlers:

  • Onderzoek
  • Belangenbehartiging
  • Ondersteuning

Global Skin werkt samen met 193 patiëntenverenigingen – gevestigd in 65 landen die meer dan 54 ziektegebieden vertegenwoordigen (2022). De twee grote huidorganisaties zijn psoriasis en eczeem. Onze organisatie valt onder de zeldzame huidaandoeningen. (Foto Global Skin bijeenkomst 2017)

global-skin

Conferenties georganiseerd vanuit Global Skin

Eerdere conferenties

The Global Skin heeft twee congressen in Milaan georganiseerd 5-9 juni 2019. Het eerste congres was voor alle huidorganisaties. Bij het tweede congres is het beleidsplan van Global Skin ‘Rare Derm’ opgesteld. Het plan voor zeldzame huidaandoeningen. Tevens is een update gegeven voor GRIDD een project wat de impact van een huiddoening in kaart brengt. (Foto bovenaan Global Skin conferentie 2019).

Start typing and press Enter to search

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Dit zal sluiten in 0 seconden